in my mind

på tal om att må bra, det gör jag. känner mig faktiskt väldigt bra i kroppen. men det är någon känsla som gror, som jag verkligen inte kan sätta fingret på. tror det är någon slags ångest som växer i magen. eller inte växer, mer att den sitter där som en liten djävul och väntar på att bryta ut. eller så gör den inte det. den kanske försvinner när jag väl kommer på vad det är för något. tror det finns tre olika anledningar, anledningar som jag håller för mig själv, men ändå vill jag skriva av mig. för på något sätt hjälper det. tror det är därför min lille blogg finns. för att skriva, det är något jag gillar, och jag får ut något av det. tror bara det är detta jag vill få sagt innan jag, faktiskt, ska stänga av tvn, dra fram en av 12 tidningar jag inte har läst, och läsa. för det, har jag inte gjort på länge. godnatt

stop making a fool out of me

det har nog hänt en hel del sen sist. lite stockholm, lite stora beslut, lite inköp, lite midsommar och mycket jobb. 
bärjar väl med summerburst och stockholm. tappade bort kompisarna, var ute och dansade tills fötterna gjorde så ont, ramlade in halv sju på morgonen, åt kebab, och hade en söndag som inte kommer att nämnas här. stora beslut, är ett beslut som gör att jag faktiskt mår mycket bättre, inte behöver tänka på att jag inte kan köpa en app för 7kr, för det har jag inte råd med. så nu kan jag leva lite. köpa en app för 22kr istället. och åka någonstans för att jag vill det, okej jag är inte riktigt där än, men det tynger mig inte längre, vilket är en så oehörd lättnad att jag blir i extas. så lite inköp, så som en apple tv, som är guds gåva till mänskligheten, i mina ögon iaf, så numera kan jag ligga i sängen, med min ipad, och bara genom tre klick så har jag det avsnittet av en tv-serie jag vill titta på, på min tv. inga problem. hela min hårddisk kommer jag åt genom min ipad. och där har jag laddat ner en massa serier. ni hör vilket himmelrike detta är va ? och så lite netflix på det. och midsommar är en historia för sig. en rolig midsommar blev det ! bra väder, trevligt folk och en väldigt bra utgång på strand borgholm. och jobbar, det gör jag. så skönt måste jag säga. och gött att jag har jobb i sommar också, nästan alla veckor, förutom semester vecka 29-30!! jag mår rätt bra nu. nu väntar glee på mig ! 

wh takes my breath away

 
ibland, som jag har skrivit innan, kan en bild ta andan ur mig. nästan så att det tåras i ögonen, faktiskt. och då, då vill jag ha en massa pengar och en egen lägenhet. för just nu finns det nästan inget jag vill mer än att ha en egen bostadsrätt med fiskbensgolv i valnöt, eller som de här bilderna, vitt plankgolv och svart och vitt med skinn, valnöt och teak-detaljer. och sen blir jag lite glad av tavlorna som står på golvet. för exakt så har det sett ut i mitt rum. inser att jag har alldeles för många tavlor och alldeles för lite väggar. 

Allergier och annat

Om någon frågar mig om jag är allergisk, hoppar jag över mer än hälften. För jag glömmer alltid något, och jag är inte dödligt allergisk mot något. Skulle dock inte säga att Jag är allergisk mot allt, men känslig, det är jag.

1. Astma, både djur o ansträngning. Kaniner och hästar är värst, springa är ett helvete, eller gå uppför för att se kinesiska muren, där närheten till astma-attack blev fler än jag haft på flera år.
2. Mörk choklad, ananas, för mycket krydda, kaffe, vitlök, för att nämna några saker jag är "allergisk" eller överkänslig mot, när man har något som kallas geografisk tunga. Google it. Kan beskrivas som öppna sår på tungan och som enligt mig gör fruktansvärt ont, när det jag är mest känslig mot kommer på tungan. Men medicinen är dyr och även den gör ont. Tänk er själva att ta 75%ig etanol (utblandad med annat), på tungan.
3. Eksem, eksem. Har ett ärr på halva låret efter den här olidliga klådan som kommer och går, oftast dyker den upp i armvecken eller knäveckan. Ibland som torrfläckar på vissa ställen i ansiktet som över läppen, på ögonlocket, under ögat.
4. Nickelallergi, förjävligt. Då jag inte kan ha fina men billiga smycken, hantera pengar i kassa alltför mycket för då kommer det utslag på händerna och framförallt inte ha mynt i bhn. För då kan det lämna en rätt bra cirkel efter myntet och stanna kvar där i några veckor. Det kliar mest o gör ont, svidande känsla.
5. Frukt-allergi. Kiwi, ananas, banan, päron, exotiska frukter, körsbär, ibland äpple, granat-äpple. I princip är jag väl känslig mot alla de här frukterna, kan äta de men det blir lite kli i halsen eller ont i magen. Men Kiwi och körsbär, är ett big no no. Har något rört Kiwi kan jag icke äta de, så ni vet. Det är även Kiwi jag alltid säger att jag är allergisk mot.
6. Pollen. Denna vackra vår vi har kommer med något mindre vackert. Pollen. Det ska klias i näsa, rinnas ur ögonen, nysa som om det inte fanns en morgondag. Det är tabletter, ögondroppar och nässpray. Som tur väl är det mest nysningar och ont i ögonen det här året.
7. Ögoninflammation, kanske inte något man är allergisk mot men det är något som kommer till mig lite var och varannan månad. Ögat geggar ihop sig lite, kliar, rinner, sen är det över efter 2 dagar.
8. Solen. En lätt sol-allergi skulle jag säga. Har haft en rejäl bränna där det innebar att byta skinn. Blir röd så fort jag är i solen. Får ingen jämn solbränna (vi snackar en röd solbränna), utan den blir fläckvis. En fläck vid naveln, en fläck på ryggen, många fläckar runt bikinitrosorna. Spf 50 är min vän när solen är stark.
9. Nötter. Något jag inte är superallergisk mot, men jag reagerar på det. Som hasselnöt och mandel och lite jordnötter. Mandel går att äta ett par stycken sen ska det fan börja klias i halsen, synd när det är så gott.
10. Det sjukaste, som jag vart med om en gång, men sjukt lustig för att ta upp. En vattenflaska. En helt vanligt vattenflaska i plast fr Australien, köpt i en automat. Och det var bara det märket, inget annat. För så fort jag tog en klunk, var kliet i öronen framme. Varenda gång.

Så om någon frågar om jag är allergisk mot något sträcker jag fram det här.


sleeping beauty

Är trött, på riktigt nu. Längesen det hände. Men efter att ha jobbat 27h på 48h har man rätt att va trött. Upp tidigt imon också... så god natt gott folk


life itself

är inne i det här modet som jag varit sen studenten. det som går i perioder, och det är den här stressen inombords. fritid, vad är det ? det är helgerna som går åt till att bara vara. eller gå ut med fina vänner. men just nu är jobb det enda jag gör. vilket iofs är gött ! så veckan som kommer är fullspäckad, student, jobb, barnvakt, men det bästa av allt är att jag har en bra helg att se fram emot, SUMMERBURST. då kan jag också lägga upp bilder och hashtagga axwell och alla som ska dit. det kommer bli bra. blogghistoriens tråkigaste inlägg. men nu vet ni hur läget ligger till. nu kan jag lova er att jag är trött som en gnu, men bara ett avsnitt kvar av new girl. imon ska jag ta en buss kl7.. YES

pic with big P

Bilden som får mig att vilja fly mitt rum och flytta in direkt. Lägg till en gul detalj och jag är hemma.


Today is the day

Mitt i-landsproblem för dagen är, sitter och Facebook-chattar på min iPad, och min iPhone ligger jämte. det där Facebook-chat-ljudet kan bli lite annoying är när man hör det två ggr för att sedan höra det två ggr till två sekunder efter. ville dela med mig av måndagens problem. Snart är det läggdags och en ny dag. Förövrigt är inte helgen så mycket att nämna, skulle kunnat va det, men sen kan saker gå lite som det vill.


little things

sen tänkte jag dela med mig av något jag känner är värt att dela med sig av. när jag var i kuala lumpur, hade jag inte rakat mina ben på nästan två veckor. ni som rakar, vet att det bli rätt mycket hår, eller stubb. skulle nog kunna mäta upp det till 0.5 cm. varför jag nu inte gjorde detta var för att jag var för lat, och sen fick jag den briljanta iden att vaxa benen. så lycklig för att äntligen få vaxa de när vi kom till KL, gick jag in på en salong och får till svar, "det är tyvärr för kort för att vaxa", för kort ?! hallå, jag är hårig. så får snällt traska vidare, ger inte upp hoppet än, hittar en ny salong, går in och frågar. de kollar och studerar mina ben, och ja vi kan vaxa det. tvesamma först, men sen så. och det var 30 min smärta, på vissa delar, såsom vaden och runt anklarna.. men det var det bästa (nästan) jag har gjort. dock såg det ut som jag stoppat benen bland nässlor. sen dansade jag runt i mina ny-vaxade ben och skröt gärna lite om det, lite för vem som helst faktiskt. och poängen i det hela är att imon, imon ska jag raka benen. för första gången på ca 4 veckor, om inte mer. det mina vänner, känns fantastiskt skönt. men något som är bra med vaxning, om ni är sugna, är att det inte blir något stubb, det blir bara hår. långt hår som växer om man inte rakar. 

my old friends becomes exes again

det går mycket musik på repeat på spotify just nu. såsom fall out boys nya skiva (därav rubrik-raderna), OneRepublic, one direction och mumford & sons. måste hitta en ny guldklimp till album. på bilden sitter jag i ett hav, bilden är tagen ca 3 veckor sen. har jag sagt innan att tiden går fort? thailand, det vill jag tillbaka till. och nu är helgen kommen. fredagen är förbi, och vad har hänt. jag har börjat jobba. jag har insett hur mycket jag faktiskt vuxit på de tre månaderna. såsom alla samtal jag gjorde, hur mycket jag fick gjort på en dag, som annars hade tagit mig minst två veckor. ringa vårdcentral + få läkartid (samma dag), check, ringa kilroy och betala in det jag ska göra i höst, håller lite på det så länge va, ring om ett nytt extrajobb ("intervju" dagen efter, som förövrigt kändes bra), fixat nytt simkort, så jag har telefon igen !! ,var nog något mer, men det kanske låter lite, eller ser lite ut, men för mig är det ett stort steg, ett otroligt stort steg faktiskt. och idag har dagen gått åt till att jobba på begravning, dricka öl i solen och fira mig med en del av min släkt. och åka bil mitt ute i ingenstans, sjunga högt till one direction och prata om livets stora frågor. såsom vad man ska ha på sig imon. och med det här inlägget säger jag god natt.

RSS 2.0