the thing we don't talk about

vet ni vad jag hatar, väldigt väldigt mycket ? mens. verkligen, av hela mitt hjärta avskyr jag när den kommer. som tur väl kommer den bara var tredje månad. men det är dyra tamponger som ska köpas, och inte nog med att mitt lilla underliv klarar av de vanliga OB och libresse, så får det köpas de som är dubbelt så dyra, för att slippa kemikalier och klorin. och vi ska inte prata om tiden innan mensen väl kommer.. då är det dålig sömn som gäller, obehagliga drömmar, ett humör som går lite upp o ner, en svullen mage som aldrig vill bli platt. och sen när det väl kommer, så kommer mensvärken. en otrolig smärta i ländryggen och en mage som inte vill som en själv vill. jag är bara jättetrött på mens. söndagens åsikt. godnatt

Pills

Fick en efterlysning om bilder. Here they are. Kommer från och med nu skriva av mig hur det går för maten. Och här, på bilden, är mitt dagliga intag utav piller. 2 st utav den gula äckliga antioxidant-tabletten, för att just få mer antioxidanter och zink. 4 st utav mjölkfri probiotika, för att jag behöver goda bakterier till tarmen. Och 3 st utav den avlånga tabletten, cellenzymer, för att få enzymer till matsmältningen, (om man uttrycker det så). Och mellan måltiderna ska ett pulver tas, glutamin, som jag tror är för tarmens uppbyggnad. Då jag har fått lära mig att min tarm är torr som en öken. Och då går all mat ut direkt till blodet, istället för att de goda barkerierna och flimmerhåret ska ta upp näringen fr maten t kroppen. Därav denna strikta diet. 


the beginning of a new life, for real this time

i tisdags blev det en helomvändning i mitt liv. det här låter drastiskt, men det är det på ett sätt. men på ett bra sätt. jag var trött på att aldrig må riktigt bra. så efter sparande av pengar, pratat om folk som gjort samma sak, och tagit tag i det efter att en läkare har sagt; "det här får du lära dig att leva med". HELL NO, tänkte jag och ringde det där samtalet som förhoppningsvis gör mig bättre, och det är att jag har tagit blodprov och kollat antikroppar på födoämnesintrolleranser. för jag är trött på att va ständigt uppblåst, att ständigt behöva gå på toaletten och planera utefter det, och samtidigt nästan gråta varje gång man väl ska gå på toa, för att kroppen tyckte att det var en bra idé att ge mig eksam i ändtarmen. så därför valde jag att göra detta. och nu har jag fått provsvar, och det första hon säger; "ja är var det ju en hel del..". så för att jag inte ska få näringsbrist får jag äta vissa livsmedel MAX 1 gång i veckan, plus att det är mycket som jag ska undvika helt i 6 veckor. och samtidigt äta 9 tabletter om dagen plus ett pulver två ggr om dagen. och jag tappar hoppet när jag läser vad jag inte får äta, för samtidigt som jag inte får äta gluten får jag inte äta majsmjöl, vilket är i alla glutenfria produkter. så nu blir det en hemmafru utav mig. och under de närmsta 6 veckorna får jag säga HELT hej då till :
korn, havre, råg och vetemjöl.
vitlök
tomat
ägg
mjölkprotein
hasselnöt och mandel
banan, grapefrukt och apelsin.
sen är det 28 andra ämnen jag bara får äta, som sagt, 1 gång i veckan, men det blir tråkigt att läsa.
 
det är inte lätt ska ni veta, men blir jag bra, kommer det vara värt varenda krona, varenda chokladboll jag får skippa, och varenda makaron jag hoppar över.
 
Stay tuned !
 

hey

hey hey hey. vet ni vad, mina tre fantastiska läsare ? jag har så mycket att säga, men samtidigt så lite att skriva. hur går det ihop sig ? mina tankar går just nu åt till träning - löpning och yoga, arrested development, matvanor, vilken omställning det kommer att bli att ändra om alla sina matvanor, vilket jag faktiskt kommer att göra på onsdag. stay tuned ! mer om det nästa vecka. men en sak, eller två kan jag skriva ner. jag har haft en otroligt bra vecka i Alicante med hela familjen. OCH idag sprang jag Musikmilen, ett nytt lopp i växjö, och som namnet säger, 1 mil. och jag satte personligt rekord. 57.19 sprang jag i mål på. för två veckor sen sprang jag i mål på 1.02. behöver jag säga att jag är mer än nöjd med mitt resultat ?
 
vi säger så idag. hörs kanske imon, måndag tisdag eller torsdag ?

RSS 2.0