Pain

Träningsvärk, när hade jag det senast? En jogging-runda på 2.6km va rena döden för min kropp, som inte sprungit sen i september, och inte varit flitig med träning. Men jag gjorde det! Och jag kommer fortsätta. Idag är det nyår! Börjar dagen med ansiktsbehandling, sen bär det av mot Halmstad! 

just an ordinary week

1. imon (idag) ska jag ta en frivillig jogging-runda, med mig själv, ett pannband och bra musik i lurarna. om det så bara är 1 km, (ungefär det jag klarar just nu), så har jag ändå gjort det.
2. köpte en bikini idag, fasligt snygg, därav springturen. för om mindre än en månad ligger jag vid en pool och har det gött och ber till gudarna att jag inte ska bränna mig alltför mycket de första dagarna.
3. jag har lovat mig dyrt o heligt att aldrig dricka igen. det sprack, höll på att sprickas den här lödag-kvällen, men det blir istället en söndag-kväll för mig.
4. jag lovade mig själv att bara dricka på nyår och i vietnamn. för det är nyår en gång om året, och jag är så fruktansvärt taggad på detta nyåret så jag spricker lite. 4 fantastiska brudar på ett hotell i halmstad. vi blir serverade tre-rätters och sedan dans heeeela natten lång. sköna skor är nerpackade, inte bara 12 cm klackar.
5. jag har ätit sushi tre gånger den här veckan. och feg som jag är äter jag samma sushi varje gång, sotad lax och california rolls. det är ju så fantastiskt gott. men inte idag. för idag åt jag nog sushi en gång för mycket. så nu står laxen mig upp i halsen och om jag ser en laxbit kommer jag få upp en laxbit igen.
6. nu när jag pratar mat blir jag bara mer hungrig, men jag ligger nerbäddad i sängen, så inte en chans att jag reser på mig, för inte vet jag vad jag vill ha heller.
7. jag har jobbat en dag på en vecka. nu vill jag aldrig börja jobba igen. eller jo, för det börjar bli lite uttråkande, jag måste veta vad jag ska göra om dagarna, inte bara ligga o asa i sängen, eller spendera pengar på stan.
8. och spendera pengar, det har jag gjort, fast inte så fasligt mycket på mellandagsrean. ett foundation-kit fr Idun, och ett par tights från stadium. och den där bikinin, den var det full-pris på.
9. nu blev det här inlägget alldeles för långt.
10. God natt.

Life is good

Vet ni vad man gör, när telefonen ringer, och jag har fått ett heltidsjobb, fast? Jo, först o främst blir man glad och sedan smälter man nyheten. Och efter det, jo först bokar man en lyxvilla på 100 kvm med egen pool, på en fin strand i vietnamn med pojkvännen. Sen några dagar senare, hittar man en billig flygbiljett, och jag och systern bokar drömresan till USA. Två veckor i maj. Rodatrip i Kalifornien. Life is goooood. God jul på er, lite försent! 

Heaven

Den människan som kom på smörgåstårtan är ett geni. 

strenght

söndag 23.59. slutet på en arbetsvecka som hette duga. jobbat 150%, för det mesta roligt. har efter denna veckan insett hur mycket roligare det är att jobba med personer jag trivs med, och som vill hålla ett lika högt tempo som jag, och inte dra ner en. med det sagt ska jag ta mod till mig och säga upp mig från ett jobb, det är svårt men jag måste. imorgon är det en ny vecka, och för första gången på länge är jag ledig en måndag!! då blir det till att umgås med min kära vän anna, för att senare på kvällen unna mig zonterapi, och kort i taket, träna !! så så börjar min måndag. so long !

if..

om jag någonsin kommer skriva en arg lapp till någon, kommer jag sätta den på någons vindruta med texten, "LÄR DIG PARKERA!!!!". och kanske ett "kram" i slutet. för att lätta på stämningen, men ändå få fram meddelandet.

why not?

varför har inte jag en slokhatt? den huvudbonaden som är så fantastiskt fin. var hittar jag en lagom stor svart slokhatt?

detox

dag 7 på min detox-kur. nyser mellan 12-15 ggr per dag. huden är blekare och torrare än någonsin. ögonen rinner mer än vanligt. huvudvärken kom dag 4, och en kraftig sådan. men nu är det 12 dagar kvar. få se dag 14, hur nysningarna blir eller hur huden ser ut.

new life

ni vet den där meningen man drar för sig själv varenda söndagkväll, "imorgon börjar mitt nya liv", ? Mitt nya liv började för tre veckor sen. Den dagen jag "på riktigt" började mitt vikariat på en restaurang i Ljungby. och jag där pratade med en kollega och kocken om allergier och allt sånt. och jag då fick reda på en svamp vi har i kroppen, men som kan växa och ställa till med problem. då läste jag om det här när jag kom hem, och insåg att jag hade alla symtom utom 4 st, i princip. så då var det bara att börja läsa vad jag skulle göra för att bli av med det här, som kan ta upp till ett år, men jag kommer må bättre på vägen. så nu har jag bytt ut min favoritaffär Apoteket till Hälsokost. så nu, på 22 dagar har jag inte ätit godis, inget alls, och det har varit svårt! ätit ungeför två desserter, tackar inte nej om jag blir bjuden. annars har jag undvikit socker så gott det går, och det är inte lätt ska ni veta. för det är socker överallt. i bröd, i creme fraiche, i sweet chili och det mesta man kan tänka sig. på tre veckor har jag inte använt kortison eller antibiotika. och det går utmärkt, bättre än jag trodde. kortisonen är utbytt till en strutssalva. en ekologisk ögonbalsam till mina torra partier runt ögonen. jag är i början på en detox-kur som pågår i 20 dagar. och aldrig i hela mitt liv har jag varit så kissnödig. hela. tiden. frukost-vanorna är utbytta, nu är det ekologisk a-fil, blåbär fr skogen, sockerfri nyckehålsmärkt müsli, linfrön och solrosfrön. och mina russin, de ger jag aldrig upp. koffeinet har jag bytt ut mot koffeinfritt te. det går faktiskt bättre än väntat, dock jag kan sakna en kopp earl grey.. men det får bli inom en framtid. det här är mitt nya liv, på riktigt. kommentarer jag ofta får, är varför jag inte äter socker och hur kan du inte göra det, "vad duktigt du är" med en lätt klappa på huvudet-ton. men min mamma, hon är stolt över mig. och jag är stolt över mig själv, att jag faktiskt klarar mig från att den där fantasiska geishan som ligger framför mig vid kassan. för sisådär 23 dagar sen tryckte jag i mig en hemmakvälls-påse utan problem. åt godis för att hålla humöret och tröttheten borta. åt choklad varannan dag. vit pasta i mängder.
   mitt nya liv blir helt komplett när jag få in en regelbunden träning också, men det kommer. mina framtidsmål just nu, är givetvis att bli frisk, men att bli av med sockerberoendet helt, sluta äta fläskkött, klara mig utan koffein, och istället "unna mig", när jag verkligen vill. som en lördagmorgon, en kopp te, eller en efterrätt efter en god middag. det ska vara gott, inte tvingat. så det här är jag, och ska göra så mycket jag kan för att fortsätta. och när det även visar sig på zinterapin gör mig ännu mer triggad. nästan alla stresshormoner har försvunnit, min tunntarm är "mjukare", känns på zonerna, och hela jag är lugnare. Jag har annars en lätt tendens att sluta efter 1,5 månad. men det här ska fortsätta, om jag vill hålla mig borta från magproblem, tarmproblem, matsmältningssvårigheter, kliande ögon, eksem, överkänslighet, allergier, klåda, insomnia m.m.

week

Det är måndag och ny vecka. Jag började den på bästa sätt. en 80-minuters ansiktsbehandling, vi snackar portämning, ansiktsmassage, och en massa peeling och krämer. Annars är veckan uppbokat till söndag. men mest roliga saker. som den här måndagen, då jag äntligen får sitta och jobba med företaget (!!!),raggsockar på, då vi har ett kallt kontor, och musik. ett möte på morgonen, förhoppningsvis mycket jobb därifrån, och just nu är skrivaren igång, och jag har snart passerat 50-sträcket med tavlor.efter 2 utbrott på skrivaren och mallen jag har fått, så börjar det bli perfekt. och annat kul den här veckan? julklappsshopping med mina kära mamma i Malmö, för att sen stanna kvar hos min kära pojkvän. och för att avsluta veckan med jobb! med min kära vän. jo, jag ser fram emot den här veckan.

RSS 2.0