time,

tiden, den där gåtan som aldrig kommer att kunna lösas. hur tiden kan ändras, hur man från en dag till en annan kan byta humör, något stort kan hända som påverkar, eller så går dagarna bara förbi, flyter på som de gör varje dag, varje timme, varje vecka. många av mina små tankar kommer faktiskt när jag sitter i badkaret och duschar. där satt jag och rakade benen medans hårinpackningen verkade och insåg att jag inte rakat benen på en vecka. för onsdag för en vecka sen, rakade jag benen, duschade och var duktigt taggad för emmaboda-festivalen, som förövrigt var aweeeeesome. och nu sitter jag i mitt badkar en vecka senare, men nya känslor, och en väldigt fin vän är numera i australien. vad mycket det är som kan ändras på just en vecka, 7 dagar och 168 timmar. jo, så det är kvällens funderingar. för en vecka sen hade jag druckit lite för mycket rose, och stod och hoppade till någon dj, eller hade vattenkrig i vårt camp. nu sitter jag i sänge och tuggar tuggumi och kollar på how i met your mother och inser inte hur trött jag egentligen är. god natt 

the best days are coming up

här sitter jag i min säng, med alldeles för mycket kläder på mig, för värmen i mitt rum just nu är inte o leka med, och inte hjälper fläkten som fläktar mina fötter då och då. men ska kanske ändå njuta lite av att det är varmt när jag ska gå och lägga mig, en skön säng med täckte, tystnad, en fläkt och en tv som sällskap innan läggdags, för det, det blir det inte mycket av de kommande fyra nätterna. nej, för det är dags för årets fem bäst dagar, hands down. dagarna fyllda av lite för lite sömn och lite för mycket alkohol. dagar som fylls av brasse-stols häng och vin ur en rosa plast-mugg, träningsvärk från allt dansande, ont i magen av allt skratt (och dålig mat), bra musik som man aldrig har hört innan, låtar man inte kan texten till men hittar på egna ord till för att hänga med resten av publiken, allmänt häng i det bästa campet, nytt folk man säger hej till men sedan aldrig mer ser, nytt folk man hänger med, med sin rosa mugg och brasse-stol. det är dagar fyllda av lycka, för folk, det är dags för emmaboooooooooooooda-festivalen. förra året, första gången på festivalen, var de bästa dagarna på det året, utan tvekan. det var exakt så jag har skrivit. går inte beskriva riktigt med ord hur taggade vi faktiskt är, jag och ellen. emoijis räcker inte till i sms. och kroppen är inställd på festival, den är inställd på lite sömn, mycket dans, mycket alkohol och lite mat. mycket vatten måste vi nog tillägga, för det är bra att dricka vatten. 
 
   imorgon ungefär 17.30 är det dags att flytta in, jag och ellen, i vårat tremanna-tält som är blått, pumpa upp våra 13 cm tjocka och 74 cm breda luftmadrasser. med resten av tälten som utformar vårat camp. campet som inte har något namn, vad jag vet. men det ändrar vi med våra pennor i färgerna svart, grönt, rött och blått. skriver något roligt på tältet. och efter en rosa mugg med rödvin kanske det skrivs något roligt på kroppen, fast vi är 21. för det är festival. fem dagar då alla förvandlas till öppna människor. och folk som inte bryr sig om sin personliga hygien, inte alls. 40 kr är dyrt för en dusch. häller hellre lite kallt vatten över huvudet, ta på ny deo, och tuggar några tuggumi, och låtsas som att man är en ny människa som tagit ett bubbelbad och skrubbat hela kroppen och smörjt in sig med blom-doftande body lotion. när i själva verket, man nog gör allting värre med ny deo och parfym. men det är så det är på festival, det är dags att bli en grott-människa vad det gäller personlig hygien. det enda vi ska bry oss om nu, är att komma ihåg att inte glömma lägga in brassestolarna i tälten, (vill ändå ha de mer än en dag), ha koll på väskan någorlunda, (så jag kommer hem med lite kläder iår), ha drickan på kylning, ha den rosa muggen påfylld hela tiden med rödvin eller rosé, ha humöret uppe och vilken spelning som låter spännande, och det viktigaste av allt. vi ska ha dansskorna på. för dansa, det ska vi göra. 
   och den här rosa muggen som jag har skrivit om, den är helig för emmaboda-festivalen. det är det ultimata plastglaset. den går att få välkyld (har inte kommit på hur än), den rymmer 0.5liter och har ett inbyggt sugrör som inte kan ramla ur. när jag förra året skulle tränga mig längst fram på maskinens spelning var den med, hårt hållen mot bröstet, inte en jävel fick ta den ifrån mig. och den kom med hem, värre blev det för ellens rosa mugg.. den ska imon ersättas med en ny rosa mugg, en rosa mugg som ska fälja med hem och sparas till nästa år.
 
så mina vänner, imorgon sitter jag och ellen i bilen, alldeles för taggade, påväg till emmaboda, och ska inleda några utav de bästa dagarna som finns på året.

nothing else but you and I

semestern har kommit. den kom i fredags. den börjades med en utgång. i följd av en annan utgång, i en annan stad. närmare bestämt borgholm. jag och systern tog bilen, åkte till stugan, där var mina föräldrar, brorsan, lina och robin. vi fem satte oss i en bil, åkte ner till strand och dansade och drack röd sommar. en bra kväll ! och sen dess har jag varit på öland. kära öland, eller kära stuga, i Knisa. stugan som är primitiv, dålig teckning, inget avlopp, cykelavstånd till havet. hur skönt det faktiskt är att lämna telefonen i stugan, och cykla iväg 1.2 mil, utmed havet och känna solen ge min bleka kropp lite färg. åka till den lokala ica-handlaren, kolla på fina hus, drömma om en egen liten stuga, besöka karamell-kokerier, fika, gårdbutiker, loppis. spela kort-spel och yatzy tills alla är alldeles för trötta. sitta med en bok och ett glas rosé. livet på öland är ett rätt bra. men imon lämnar jag det, för då bär det av mot hufvudstaden. 

when is it over.

mitt liv är inte så jättehändelserikt. men snart är det semester. och jag hoppas på mer. mina kvällar ser nästan likadana ut. jag väljer att sitta framför en serie. städa lite. och gå och lägga mig innan klockan är tio. det är bara en kväll. en annan dag är det inga problem, som när jag umgåtts med min syster två dagar i rad. solning i svanebro, fika på öhrs lantcafe, spontan-åka till ikea, planerat åk till svenssons i lammhult, spontan-köp utav alldeles för dyra gardiner på tyg & design, men oj så fint det blev. ägnade mig en timme åt att sy, vika, fålla, stryka och hänga upp de där gardinerna. och idag, mina mat-kunskaper sattes på prov. hade jag vart i skolan hade jag fått IG. efter jobbet blev det ännu en tripp till ikea. den här gången blev det nya lådor och en ny kruka. kvällen har fortsatts av how i met your mother, modern family, vindruvor och spontan-besök av louiiiiise. mycket spontant i den här texten. känner mig en aning stressad, kan va bra med lite spontantinet. det ska packas, städas, kaaaanske tvättas, sovas, duschas, ätas och allt sånt där. insåg att jag har semester två veckor, varav en vecka jag inte kommer va hemma, på en hel vecka. vilket betyder pack-ångest ! dags att ta tag i en sak, städning. 

This, this is your life

Jobbet tar över min fritid, känns det som. men istället för att sova tillräckligt väljer jag att gå ut och ära med en fin vän. Gå ut o dansa med en annan fin vän. Hänga med min fina syster. kolla på en fin lägenhet. mycket fint nu. Ligga i min fina säng o kolla på serier. annars har jag inte gjort så mycket mer spännande än Västerås tur o retur på en dag för jag är en snäll syster åt sin bror. Sommarprat i P1 och musik ur högtalarna så blir 10h i bil inte så farligt.


The thing about socks

Kom o tänka på en sak häromdagen, när jag satt i duschen. Ja, satt, vi har ett badkar. Hur jag några minuter innan hade diskuterat mina spets-trosor med mamma. Hur arg jag va för att de hade gått sönder, på flera ställen, varje gång jag drog av eller på trosorna blev det nya hål. Då sa jag att åååh jag måste köpa nya trosor.. Mamma svarade, det är det tråkigaste som finns att köpa. Och jag kontra med, ne det är fanimej strumpor. Och hur dyrt det är. För 59kr för ett par mönstrade strumpor är inte rimligt att betala. själv betalade jag 5kr/paret i Kina. Sen kanske moralen kommer in i de priserna på något sätt, hur de är gjorda.. Men när jag satt där i duschen och kollade på mina fötter och tänkte igenom den här konversationen, kom jag att tänka på Stockholms-helgen för två veckor sen. När jag och Lotta stod och dansade som aldrig förr, och ett gäng killar börja dansa med oss. Kul stämning, jag och den ena killen börjar prata. Killen har skjorta, chinos och loafers. Och hur han, från ingenstans, berättar om hur fantastiska hans nya strumpor är. Okej tänkte jag, vilka strumpor? Jo då är det så att den här killen har köpt nya strumpor från h&m, ni vet såna strumpor som är pyttesmå och inte syns, när man som han, har loafers på sig. Men när jag drog upp mina fantastiska strumpor från Kina för 5kr/paret var det inte lika intressant med strumpor längre. "De syns ju ovanför dina converse". Okej tänkte jag igen. Vad ska jag göra med den här informationen? Efter det dog strump-diskussionen slut och vi fortsatte dansa vidare.

Är det inte roligt hur små saker kan göra sig påminda om andra små obetydliga saker?som strumpor.


RSS 2.0